Unge chikanerer bodega på Stenbroen

Gennem halvandet år har en gruppe børn og unge fra Mjølnerparken chikaneret Cafe Hvepsereden på Nørrebro.

Døren til Cafe Hvepsereden går op. Gæsterne holder vejret, er det nu en gæst eller en hjulkapsel der kommer ind. Om vinteren er det isklumper som kastes ind i lokalet, hvor mange ældre danskere sidder og nyder en forfriskning. I forgårs kom der så en sten gennem vinduet. Heldigvis sad der ikke nogen gæster ved bordet lige indenfor døren, men nu har indehaveren, de ansatte og gæsterne fået nok.

“Det har stået på i snart halvandet år. Det er den samme gruppe af små drenge som åbenbart synes det er morsomt at gå forbi her og genere os”, siger en af de ansatte.

Episoderne som der har været mange af, foregår typisk på hverdage mellem 15-16 fortæller en stamgæst der har vidne til mindst fem tilfælde af chikane.

“Nogle gange går der en uge mellem at der sker noget og andre gange så kommer de flere gange i den samme uge og altid lige efter skoletid” siger gæsten der foretrækker at være anonym.

Kommunen er kontaktet
Hvorfor chikanen og hærværket er startet, ved hverken indehaveren eller de ansatte på værtshuset, men nu skal det stoppes. Derfor har de taget kontakt til Københavns Kommune og nærpolitiet.

“De må gøre noget inden det går helt galt og nogen af vores ældre gæster eller personalet kommer til skade”, siger indehaveren. Han har flere gange uden held jagtet gruppen ned af gaden. Det samme har ejendommens vicevært forsøgt, men lige lidt hjælper det.

Kommunens SSP samarbejde har da også reageret prompte på henvendelsen. Allerede dagen efter fik Cafe Hvepsereden besøg af medarbejdere fra akutgruppens opsøgende team. Nu er de i gang med, at finde ud af hvem det er som står bag hærværket. Den smadrede rude er blevet repareret, men der ligger en regning og venter på de unge mennesker.

Samme problem på Cafe Heimdal
Flere af gæsterne fortæller at de har oplevet det samme 100 meter nede ad gaden på Heimdals Bodega. For også her oplever man chikane fra unge mennesker. Spørgsmålet er hvor mange af de gamle værtshuse på Nørrebro der egentlig er udsat for denne form for intolerance. Og hvorfor gruppen på 7-8 unge i 10-12 års alderen ikke har nogle mere meningsfyldte aktiviteter at foretage sig. Ligesom man med rette kan spørge hvor børnenes forældre er henne i denne sag.

Uanset hvordan tingene hænger sammen så er det uacceptabelt med den stigende intolerance mellem danskere og kvarterets nydanskere. Eksempler som disse er i stigning på Nørrebro og bidrager ikke konstruktivt til integrationen.¨

En smadret rude kom der ud af de unges besøg i mandags.




    Skriv en kommentar