Initiativtagerne til denne blog følte sig tæt på afmægtige i relation til problemerne med vold i Danmark. Det myldrer med demonstrationer, koncerter, kampagner, netværk, Facebook grupper og forældre mod vold. Og til tider kan det opleves som om, at de folkevalgte kravler rundt på ryggen af hinanden, i et forsøg på at kapre overskrifter med hurtige løsninger og fikse lov pakker.

Ordene er mange, indsatserne tilsyneladende endnu flere og millionerne ruller rask afsted, men hvad er egentlig op og ned, og hvorfor går det stadig den forkerte vej. Er der tilstrækkeligt med ressourcer til at løse problemerne eller handler det om at vi ikke tager fat i den rigtige ende.

Vores mission

De sidste 18 års politiske tiltag, virker ikke til at have båret frugt. Måske er det fordi initiativerne alt for ofte er båret frem af politiske ambitioner, og ikke på baggrund af videnskabelig dokumentation. Måske er det fordi, at problemerne med vold er godt stof at profilere sig på? Mens man glemmer, at følge de gode intentioner til dørs. Måske er det fordi indsatserne maksimalt har en valgperiode til at slå igennem i.

Vi vil gerne blive klogere på hvorfor der tilsyneladende er så lidt som virker over for de centrale problem stillinger. Hvad bliver der gjort for at vende udviklingen, tilbyde unge i gadebander et alternativ og dæmme op for bevæbning og den afstumpede vold blandt tilfældige i nattelivet.

Vi vil prøve at se om vi kan komme til bunds i nogle ting. Om vi kan finde svar på de vigtigste spørgsmål, de spørgsmål som givet optager alle forældre til unge mennesker i kongeriget.

Hvorfor og hvordan er det kommet hertil?

Hvad bliver der egentlig gjort for at stoppe volden i Danmark?

Hvordan kommer vi videre med at finde brugbare løsninger?

Frivillig kulegravning af området

Arbejdet med denne hjemmeside udføres af frivillige, hvilket givet vil afspejle sig i den hastighed hvormed vi kan producere materialet. 

Materiale gengivelse og kilde henvisninger

Alt eget produceret materiale på sitet må frit gengives med tydelig kildeangivelse.




    Skriv en kommentar